Kompletta georadarsystem / Rex

Beskrivning

Rex-serien består av flera fullständiga georadarsystem framtagna speciellt för höghastighetsundersökningar av vägar och järnvägar. Systemen monteras på fordon och använder sig av luftburna GPR-antenner för att undvika friktionen som uppstår i närkontakt med vägen. Detta möjliggör att högre hastigheter kan användas i datainsamlingsfasen.

Då undersökningarna kan skilja sig från fall till fall, har vi sett till att ge Rex-serien stora justeringsmöjligheter och olika antal kanaler. Välj mellan enkanaliga (Rex), tvåkanaliga (Rex Duo) eller trekanaliga (Rex Triton) lösningar. Förutom att kunna välja antal kanaler, hjälper vi dig mer än gärna att hitta rätt antennkombination för att uppfylla dina undersökningskrav på bästa möjliga sätt.

Samtliga Rex-system inkluderar en kontrollenhet ur den väletablerade Akula 9000-serien och en eller flera luftburna antenner ur HA hornantenn-serien och/eller FLB antenn-serien.
I de fallen då mer än en antenn krävs (Rex Duo och Rex Triton), kombineras dessa för att bemöta de specifika behoven som olika undersökningar har. Användningen av flera antenner möjliggörs av en MCE multiplexer. Data från mätningen samlas in i den inkluderade bärbara datorn med det färdiginstallerade datainsamlingsprogrammet GAS. Datorn innehåller även GPRSoft efterbehandlingsprogrammet som används för efterbehandlingen av den insamlade informationen.

Vi rekommenderar starkt att du kontaktar oss och diskuterar din undersökning i förväg, för att säkerställa att du får det bästa systemkonfigurationen.

Inkluderade produkter

Produkterna nedanför är standardprodukter inkluderade i alla Rex system. Modifikationer är möjliga, beroende på behov och undersökningskrav.

Alla kompletta georadarsystem från Geoscanners inkluderar även ett snabbt och professionellt supportsystem för både hård- samt mjukvara. Samtliga system inkluderar även GPR utbildning och träning (mer information).

 • En eller fler luftburna antenner från HA hornantenn-serien
  och/eller från FLB-serien
 • Akula 9000C kontrollenhet
 • MCE multiplexer för Rex Duo och Rex Triton konfigurationerna
 • CMH-201(-202 eller -203) bilmonterad systemhållare för höghastighetsundersökningar
 • Laptop
 • GPRSoft Professional efterbehandlingsprogram
 • GAS XP datainsamlingsprogram
 • Batteri och laddare
 • Övriga tillbehör
 • Rex

  Kompletta lösningar för väg- och järnvägsinspektioner

 • Rex Triton

  Rex Triton samlar in data från olika lager samtidigt

Användningsområden

 • Höghastighetsundersökningar av väg
 • Höghastighetsundersökningar av järnväg
 • Höghastighetsinspektion av flygplanskörfält
Begär en offert
Video

Rex systemkonfiguration

System Antenn Kontrollenhet Antal kanaler Information
Rex 1 antenn:
HA eller FLB
Akula 9000B 1 kanal Valet av antenn beror på undersökningen. Du kan välja en HA-1000 1GHz hornantenn, en HA-2000 2GHz hornantenn, eller en FLB antenn. 1GHz antennen är mer anpassad för en övergripande bedömning av väg/järnväg (tjockare asfaltslager). 2GHz antennen är mer begränsad när det gäller djupet, men kan avslöja mer detaljer om ytligare objekt, som t.ex. asfalt.
Rex Duo 2 antenner:
HA och/eller FLB
Akula 9000C 2 kanaler med
MCE-202
Rex Duo samlar in data från både det djupare och det ytligare marklagret på en och samma gång. Beroende på dina önskningar och undersökningskrav kan du välja en kombination av två hornantenner, eller en HA-hornantenn och en antenn från FLB-serien (djupgående antenner
Rex Triton 3 antenner:
HA och/eller FLB
Akula 9000C 3 kanaler med
MCE-204
Rex Triton är lämpligt för att samla in information från flera olika djup samtidigt. Genom att kombinera HA hornantenner och FLB antenner, kan varje antenn ställas in för att fokusera på en viss del av vägen. Den insamlade datan innehåller då information om det yttre lagren, vägbädden och de naturliga lagrarna.