• ENC-132

    ENC-132, enkoder för fordon

  • ENC-820

    ENC-820 standard mäthjul använt i de flesta av Geoscanners system

Tillbehör / Enkoders

Beskrivning

Enkoders, avståndsmätningsinstrument (DMI, Distance measuring instruments) eller distansmätare är små sensoriska enheter som förser användaren med information om längden från profilens startpunkt till slutpunkt. Dessa enkoders gör det möjligt för användaren att samla in profiler i distansläge och att positionera lokaliserade avvikelser från den insamlade datan. Även fast det har funnits många innovativa lösningar för denna typ av positionering så har det visat sig att detta anspråkslösa hjul tillsammans med enkodern i kontakt med marken är den vanligaste och mest populära lösningen.

Till skillnad från avståndsmätare som använder sig av optiska läsare, som ofta täpps till av smuts och damm, så är Geoscanners enkoders helt inneslutna i en robust konstruktion som skyddar dem från omgivningen. Genom att använda en högprecisionsmagnetläsare så förvissar man sig om att enkodern kommer att klara av även de tuffaste förhållandena. Alla Geoscanners system inkluderar en enkoder som standard, men det är även möjligt att beställa den separat. Som exempel, ENC-820 enkoder kan implementeras i många olika lösningar så länge det finns ett 30mm rör med en hjulbussning så att man kan fästa enkodern och hjulet på samma axel.

Förutom våra avståndsmätningsinstrument så har vi även många andra lösningar som kan utöka din möjlighet att använda informationen som kommer från mäthjulet. Om du har ett speciellt önskemål när det kommer till avståndsmätare så hjälper vi dig gärna att hitta en lösning.

Produktsortiment, enkoders

Namn Typ Används med
ENC-820 ENC-820 Mäthjulsenkoder Vagnar från SVC-serien och trailers från GSH-serien
ENC-132 ENC-132 Bilhjulsenkoder Rex väginspektionssystem (bilmonterade CMH-systemhållare)

Egenskaper

  • Optimerade dimensioner
  • Robusta, tåliga och väderbeständiga
  • Högprecisions-magnetläsare
  • nkluderade i alla Geoscanners GPR-system
Begär en offert