Nyheter

News
FLB-250

Ny FLB-250 design

Den luftburna 250MHz antennen FLB-250 har fått en helt ny design och är ännu mer kompakt än någonsin! Läs mer om FLB antennserien här. Du kan även skicka ett e-mail till oss för ännu mer information om FLB-250.

19 april, 2015

Digicat 500i

Specialerbjudande för den svenska marknaden

Vi firar lanseringen av den svenska Geoscanners hemsidan med ett specialerbjudande för den svenska marknaden. Just nu kan du köpa ett kitt för lokaliserng av ledningar. I kittet ingår Leica Digicat 500i sökare och ett U-Explorer GPR system. Du får allt detta för endast
145 000 SEK, vilket innebär att du sparar 16 000 SEK! Betalningen kan finansieras via Wasa kredit med 12-60 månaders leasing. Kontakta oss redan idag för mer information om erbjudandet och betalningsmöjligheterna.

Erbjudandet gäller till och med den 28:e februari 2015 och du kan läsa mer här.

För mer information om Leica och deras Digicat 500i serie, besök deras hemsida här.

12 dec., 2014

Snow and ice measurement for Bosch

Geoscanners AB & Robert Bosch AB

Robert Bosch AB’s vintertestcenter i Arjeplog kommer att snart påbörja sina årliga biltester, och i år är Geoscanners AB en del av det! Genom att använda GPR utrustning, kommer Bosch att utföra mätningar av snö- och istjocklek på deras testbanor. Kunskapen om markförhållandena kommer att garantera att alla yttre parametrar är kontrollerade inför körningen.

All vår GPR utrustning har en hög grad av skalbarhet, vilket innebär stor frihet för oss när vi tar fram nya lösningar som möter kundernas specifika krav. För just denna mätning har vi tagit fram en ny bilmonterad systemhållare som passar perfekt till terrängen. Systemet består även av en FLB-390 luftburen antenn, en Akula 9000C kontrollenhet och mycket mer.

27 nov., 2014

BA

Ny generation av BA borrhålsantenner

Den nya generationen av BA borrhålsantenner är äntligen här! De nya BA antennerna är ännu mindre, tunnare och exakta än deras föregångare. Precis som den förra generationen av BA borrhålsantenner, är de nya BA antennerna vattentäta och förser med data av utmärkt kvalitet.
Läs mer om dem här eller kontakta oss direkt via e-mail:

10 nov., 2014

KKH

GPR introduktion på Kungliga Konsthögskolan

Vi är inbjudna att ge en kort introduktion till GPR på Kungliga Konsthögskolan i Stockholm (KKH) som en del av deras kurs i restaureringskonst. Deras huvudintresse av GPR är att erbjudas möjligheten att studera vad som finns under marken utan att förstöra, påverka miljön eller undersökningsplatsen. Detta visar att GPR är ett användbart hjälpmedel i ett oändligt antal användningsområden.

För att få veta mer om Kungliga Konsthögskolan, besök deras hemsida på www.kkh.se.

Datum och tid: 6 oktober 2014 klockan 10:30
Plats: Mejan Arc, tredje våningen

03 okt., 2014

Training 2014

Utbildning under hösten 2014

Geoscanners GPR-utbildning har visat sig vara en succé ända sedan lansering 2006. Sedan dess ar våra ingenjörer rest och välkomnat människor från hela världen. Vår snabba och effektiva 2 dagars utbildning kan ske i våra lokaler i Sverige men även där du väljer. Utbildningen inkluderar en teoretisk och en praktisk del för att vara säkra på att du lär dig att båda förstå och använda ditt georadarsystem på det bästa och mest effektiva sättet möjligt.

Du kan läsa mer om utbildningen här eller maila till för mer information och boka en utbildning.

Förutom GPR-utbildning för företag och privatpersoner så erbjuder vi även demonstrationer och föreläsningar för universitet. Kontakta oss direkt genom att skicka ett e-mail till för att få mer information.

01 sept., 2014

GPR 2014

Semester 2014

Geoscanners kommer att ha stängt första veckan i augusti, 4-8 augusti 2014. Vi öppnar igen den 11 augusti. För kommersiella frågor eller support under semestern var vänlig och skicka dina frågor till:

eller .

Vi svarar på dina e-mail så snart kontoret öppnar igen den 11 augusti. Om du har några brådskande frågor, var vänlig och kontakta oss innan den 1 augusti 2014.

Vi önskar er en trevlig sommar!

08 juli, 2014

GPR 2014

GPR 2014 konferens

Det är snart dags för årets GPR konferens. I år är det extra spännande eftersom att det är 15-årsjubileumet av GPR konferensen! Vi ser fram emot att träffa er i Bryssel mellan den 30 juni och den 3 juli. Kom förbi och testa ett urval av Geoscanners produkter och få svar på alla dina frågor.

Datum: 30 Juni – 3 Juli, 2014
Plats: Square Brussels Meeting Centre, Bryssel, Belgien

25 juni, 2014

Ramboll

Datatolkning åt Ramböll

Ett längre kontrakt har tecknats med Ramböll för att förse dem med tolkning av deras insamlade vägdata som har samlats in av deras ingenjörer.

Detta är en av många tjänster som vi erbjuder och är ett bra exempel på hur en utbildad GPR-operatör kan hyras in för tolkning av insamlad data. Om du vill veta mer om våra konsulttjänster så är du välkommen att kontakta oss på .

09 juni, 2014

Odin-1000

Lansering av Odin systemet

Vi är glada att få presentera vårt senaste komplette system, Odin. Det är speciellt framtaget för grunda undersökningar med utmärkt upplösning och en hög detaljrikedom. Det finns tre tillgängliga konfigurationer, alla är utrustade med en GCB högfrekvensantenn, en Akula 9000B eller Akula 9000C kontrollenhet, GPRSoft och GAS programvara samt övriga accessoarer.

22 maj, 2014

LTU

Geoscanners på LTU

Vi kommer att ge en GPR-introduktion på Luleå tekniska universitet onsdagen den 21 maj. Studenterna kommer att få praktisk kunskap om GPR och kommer också att få chansen att samla in data själva. Alla studenter från LTU som vill lära sig mer om GPR är välkomna!

Datum och tid: 21 maj, klockan 14:00 i F531

15 maj, 2014

A.TR

A.TR. Dokument

Till vår stora glädje så kan vi meddela att vi nu är berättigade att utfärda A.TR dokument för våra kunder i Turkiet. Detta kommer att snabba på leveranstiden med ett minimum av 5 dagar.

05 maj, 2014

MWH-131

Nytt kit för betonginspektion

Betonginspektion blev helt plötsligt mycket lättare! Det nya Geoscanners kittet innehåller en GCB-1000 antenn och en MWH-1311 mikroantennhållare med en inbyggd enkoder. Detta har redan visat sig vara en populär produkt med utmärkta resultat.

19 feb., 2014

Håll dig uppdaterad!

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna från Geoscanners genom att följa oss på Facebook, Twitter och YouTube.

Håll utkik efter Geoscanners nyhetsbrev som kommer att inkludera specialerbjudanden, artiklar och kampanjer.

Vill du veta mer?

Om du ser ett erbjudande som du är intresserad av, eller som du vill veta mer om så är du välkommen att kontakta vår informationsavdelning. Du kan enkelt nå oss via e-mail eller telefon.Telefonnummer: +46(0) 921 530 20